גאלט תפוחים מבצק שמרים

IMG_6677

IMG_6658

 

IMG_6669

 

IMG_6681

 

הגאלט הוא מאפה בצק פריך, מעין טארט כפרי לא מסודר של בצק שעוטף מלית.

בדרך כלל מלית של פירות טריים  מכל הסוגים – תפוחים, פירות יער, אגסים,שזיפים ועוד…

 

הכנתי בצק שמרים בכמות של קילו קמח,  אני מחלקת אותו ל-6 חלקים ומכינה בכל מיני טעמים.

שוקולד,חלבה,שקדים,אגוזים,פרג.

נשארה חתיכת בצק אחרונה וחיכתה למילוי אחר…

מכייוון שעונת התפוחים  בשיאה, כל סוגי התפוחים  טריים וטעימים, החלטתי לשלב אותם בשמרים.

נותרה לי חתיכת בצק לא גדולה ולכן הלכתי על צורה של גלאט.

 

IMG_6610

 

 

המצרכים לבצק- להכנת כ-6 עוגות

קילו קמח

 50 ג"ר  שמרים טריים  או 2 כפות יבשים

4 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

כ- 2 כוסות חלב

350 ג"ר חמאה רכה

1/2 כפית גרד לימון

 

אופן ההכנה-

לערבב את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . להניח  בצד להתפחה, כ-5 דקות.

 

מניחים במקסר את הקמח – מנופה.

מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים,משפר אפייה וכוס חלב .

מתחילים ללוש, תוך כדי לישה מוסיפים את החלב הנותר, והחמאה.

לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. הבצק צריך לצאת רך מאוד.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר .להתפחה – עדיף ללילה.

 

הבצק מתאים להכנת 6 עוגות בתבניות רגילות חד פעמיות.

 

חלק אחד -( 1/6 מהבצק ) מתאים להכנת 2 גאלטים בתבנית קוטר 20 

המילוי לגאלט אחד-

4 תפוחים 2 זהובים, 2 גראנד סמית

1/3 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

כף מיץ לימון

1/2 כפית גרד לימון

חופן צימוקים שחורים.

כף קורנפלור

2 כפות ריבת אפרסק/משמש/אחרת…)

חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים דק

מעט קינמון

 

הכנת המלית-

לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות. להניח בסיר עם הסוכר הוניל והלימון.

לבשל על אש נמוכה מספר דקות.

לסנן את הנוזלים. להניח  את התפוחים בצד.

לערבב את הנוזלים עם הקורנפלור ולהחזיר לבישול עד להסמכה  למירקם של פודינג..

לערבב תפוחים עם הפודינג, לשלב את גרד הלימון, והצימוקים. לקרר היטב.

לפתוח את הבצק ולרדד אותו לגודל קצת יותר גדול מהתבנית.

IMG_6606

 

למרוח על תחתית הבצק את הריבה, לפזר אגוזים ומעל קינמון.

להניח את תערובת התפוחים מעל ולעטוף מסביב עם הבצק. 

IMG_6608

IMG_6610

 

להניח להתפחה של כ- 3/4 שעה .

למרוח את השוליים של הבצק במעט ביצה טרופה.

להכניס לאפייה בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות כחצי שעה אפייה או עד הזהבה יפה.

לאחר האפייה לזגג במעט ריבה מדוללת במים חמים.

 

IMG_6613

להגיש מעט חמים 

בתאבון 🙂

IMG_6674

 

IMG_6691

 

IMG_6693

 

 

תגובות

תגובות