גולש הונגרי

IMG_9515

 

לא מזמן חזרתי מטיול בבודפשט המדהימה- מומלץ בחום במיוחד בעונת החורף.

ברוב המסעדות שם, מופיע הכוכב ההונגרי – הגולש.

 

הגולאש הוא מאכל הדגל של המטבח ההונגרי, אך נפוץ בכל רחבי אירופה .

מקורו של הגולש במאכל שהכינו רועי צאן החל מימי הביניים.

נזיד שהתבשל בסיר מעל אש גלויה והיווה ארוחה שלמה.

מתאפיין בפשטות ההכנה שלו.

הבישול הממושך מאפשר שימוש בחלקי בשר שונים גם זולים יותר,

ולכן היווה הגולאש מאכל של פשוטי העם והשכבות הנמוכות יותר.

 

שנים שאני מכינה את הגולש וכעת החלטתי להעלות אותו לבלוג.

אוכל מחמם ומנחם !

 

מתכון קל ופשוט ומתאים לעונת החורף.

IMG_9516

המצרכים לסיר לכ- 5 מנות

קילו בשר לבישול ארוך- צלי כתף מומלץ או צלעות, צוואר

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

פלפל אדום חתוך לקוביות

1/2 פלפל ירוק חריף

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית זרעי קימל

כפית קימל טחון

3 עלי דפנה

מלח, פלפל שחור לפי טעם

 

לייק לעמוד הפייסבוק שלי כאן 

אופן ההכנה-

מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את קוביות הבשר.

מטגנים היטב משני הצדדים ומשלבים את השום הפלפלים והתבלינים.

מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.

מעבירים לאש נמוכה מכוסה ומבשלים כשעה.

לאחר שעה משלבים את תפוחי האדמה.

ממשיכים בבישול עוד כשעה וחצי שעתיים. עד שהבשר מתרכך.

בודקים אם צריך- להוסיף מים.

 

בתיאבון 🙂

IMG_9515

נפלא !

כנסו לכל מתכוני החורף שלי 

תגובות

תגובות