גאלט אפרסקים

 

גאלט הוא סוג של טארט מהיר הכנה .

בצק פריך  מעליו מונחים פירות טריים ,קצת מקפלים בצדדים,

מכניסים לאפייה והתוצאה – מאפה שהוא פשוט תענוג.

מעולה להכין אותו מכל סוג פרי שאוהבים – נקטרינות,אפרסקים,משמשים,תפוחים וכו'.

 

 

 

הבצק – 

50 גר' חמאה

כף אבקת סוכר

3/4 כוס קמח

קורט מלח

וניל

גרידת לימון

כף מים קרים 

 

3-4 אפרסקים פרוסים 

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

קורט קינמון 

2 כפות ריבה – משמש -אפרסק

 

 

מניחים את מצרכי הבצק  במיקסר או בקערה – אפשר ידנית.

מעבדים לבצק אחיד.

מכניסים לקירור של כחצי שעה.

 

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול גדול

מורחים ריבה ומעליה מפזרים את אגוזי המלך והקינמון .

מניחים את האפרסקים צמודים זה לזה.

      

מקפלים את הקצוות שיעטפו במקצת את האפרסקים.

מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש 170 לכ 30-40 דקות.

עד שהמאפה מזהיב .

את הגאלט אפשר להגיש חמים בתוספת של גלידה.

תענוג 🙂

 

 

כנסו למתכוני עוגות הפרי שלי 

 

תגובות

תגובות