בולונז חצילים

IMG_2320

ספגטי בולונז אני מכינה לפחות פעם בשבוע.

זה מאכל מאוד אהוב אצלי בבית.

החלטתי לשדרג אותו ולשלב בתוכו חצילים אפויים.

חצילים, עגבניות ובזיליקום – שילוב מנצח.

 

את החצילים אפשר לטגן אני העדפתי לאפות אותם בתנור עד להשחמה יפה.

 

IMG_2327

 

חצי קילו בשר בקר טרי טחון

בצל גדול קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

גזר מגורד

מלח, פלפל שחור

כפית צ'ילי חריף (לא חובה )

2 כפות גדושות רסק עגבניות או קופסת עגבניות מרוסקות

בזיליקום טרי חופן נדיב

1/2 כפית אורגנו יבש או חופן טרי

 

חציל גדול חתוך לקוביות

שמן זית

 

בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית את הבצל הקצוץ.

משלבים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון.

מוסיפים את השום,העגבניות, הגזר והתבלינים.

מוסיפים גם את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי התבשיל.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.

 

מניחים את קוביות החצילים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

מזלפים על הקוביות מעט שמן.

מכניסים לתנור לאפייה עד להשמחה יפה.

לקראת סוף הבישול של הבולונז משלבים את קוביות החצילים לתוך הרוטב.

IMG_2304

מבשלים עוד כ-5 דקות.

משלבים חופן בזיליקום טרי קצוץ ומגישים.

IMG_2306

 מעל ספגטי  חם 

IMG_2313

בתאבון 🙂

 

IMG_2320

 

תגובות

תגובות