אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר

IMG_8228

IMG_8229

 

אחד ממאכלי החורף הנפלאים של המטבח הטריפוליטאי .

סיר שאפשר להכין כתבשיל – כ 4-5 שעות בישול, 

או כחמין ולהניח על פלטה כל הלילה.

תבשיל המכיל חיטה , רוטב אדום חריף ובשר משובח המתאים לבישול ארוך.

 

הכנה פשוטה וקלה והתוצאה פשוט מופלאה .

 

המצרכים – כ- 6 מנות 

קילו בשר לבישול ארוך – שפונדרה, צלעות, צוואר, אוסובוקו.

רצוי להוסיף גם עצמות בקר

 כוס וחצי  חיטה – מושרית לילה במים.

כוס עגבניות מרוסקות

כף גדושה רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית קימל טחון

מלח, פלפל

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף

מעל התבשיל להוסיף ביצים וקוקלות

 

אופן ההכנה-

בסיר רחב וכבד מחממים 4 כפות שמן. מוסיפים את התבלינים והשום ומטגנים מעט לפתיחת הטעמים.

IMG_8191

משלבים את הבשר ומטגנים מכל צידיו.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק,תפוחי אדמה והחיטה.

 מוסיפים מים עד גובה התבשיל.

לאחר שהתבשיל רותח,  מעבירים אותו לאש נמוכה לבישול של  כ- 4 שעות.

או לאחר שעתיים בישול להניח על פלטת שבת ללילה.

מעל התבשיל אפשר להוסיף קוקלות וביצים.

IMG_8195

אם רואים שחסר נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.

מגישים את הסיר למרכז השולחן ומתענגים מכל ביס 🙂

IMG_8231

IMG_8252

 

על חיטה וסגולותיה 

 

כנסו לכל מתכוני המטבח הטריפוליטאי 

אהתם את המתכון ?

הכנתם ?

אשמח אם תשאירו כאן למטה תגובה 🙂

 

כנסו לקבוצה שלי בפייסבוק 

 

לייק לעמוד של מתנות קטנות 

 

אינסטגרם זה כאן 

 

 

תגובות

תגובות