אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר

 

אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר המדריך המלא להכנה 

IMG_8228

IMG_8229

 

אריסה או עריסה טריפוליטאת  – אחד ממאכלי החורף הנפלאים של המטבח הטריפוליטאי .

חמין חיטה של הטריפוליטאים.

סיר שאפשר להכין כתבשיל – כ 4-5 שעות בישול, 

או כחמין ולהניח על פלטה כל הלילה.

תבשיל המכיל חיטה , רוטב אדום חריף ובשר משובח המתאים לבישול ארוך.

 

הכנה פשוטה וקלה והתוצאה פשוט מופלאה .

מה צריך להכנת אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר ?

המצרכים – כ- 6 מנות 

קילו בשר לבישול ארוך – שפונדרה, צלעות, צוואר, אוסובוקו.

רצוי להוסיף גם עצמות בקר

 כוס וחצי  חיטה – מושרית לילה במים.

כוס עגבניות מרוסקות

כף גדושה רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית קימל טחון

מלח, פלפל

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף

מעל התבשיל להוסיף ביצים וקוקלות

הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק – מתנות קטנות התפריט היומי 

 

איך מכינים אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר ?

אופן ההכנה-

בסיר רחב וכבד מחממים 4 כפות שמן. מוסיפים את התבלינים והשום ומטגנים מעט לפתיחת הטעמים.

IMG_8191

משלבים את הבשר ומטגנים מכל צידיו.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק,תפוחי אדמה והחיטה.

 מוסיפים מים עד גובה התבשיל.

לאחר שהתבשיל רותח,  מעבירים אותו לאש נמוכה לבישול של  כ- 4 שעות.

או לאחר שעתיים בישול להניח על פלטת שבת ללילה.

מעל התבשיל אפשר להוסיף קוקלות – המתכון כאן –קוקלות  וביצים.

IMG_8195

אם רואים שחסר נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים.

מגישים את הסיר למרכז השולחן ומתענגים מכל ביס 🙂

הרי לכם חמין חיטה טריפוליטאי אורגינל של סבתא !

IMG_8231

אריסה טריפוליטאית – תבשיל חיטה ובשר תכינו זה מופלא !

 

על חיטה וסגולותיה 

 

כנסו לכל מתכוני המטבח הטריפוליטאי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

תגובות

תגובות