אצבעות פולנטה ופרמזן

IMG_4853

בטיול לארה"ב בשנה שעברה, נתקלתי באצבעות האלה במסעדה שבה אכלתי.
המנה הוגשה לשולחן כאחת ממנות הפתיחה במסעדה יוקרתית בקולומבוס.
האצבעות שהוגשו, היו מטוגנות בשמן עמוק.

זה היה פשוט מעדן מושלם.

שם המנה במסעדה היה – Fried polenta fingers 

הכנתי מנה דומה אך במקום לטגן אפיתי את אצבעות הפולנטה בתנור.

 

 

 

IMG_4835
 

מתכון מאוד פשוט וקל להכנה , מתאים לאירוח חלבי או סתם לארוחת ערב מפנקת.

בואו להפתיע את האורחים.

את המנה אפשר בקלות להפוך למנה כשרה לפסח- החליפו את פירורי הלחם בקמח מצה

או בפירורי לחם כשרים לפסח.

 

 

 

המצרכים- כמות ל- 24 יחידות
1/2 כוס קמח תירס 
2 וחצי כוסות חלב
25 ג"ר חמאה
מעט מלח
2 כפות פרמזן מגורדת. 

לתערובת השמן-
5 כפות שמן זית 
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק דק
פלפל שחור
2-3 כפות פרמזן
אפשר להשתמש ברוטב פסטו במקום.
לציפוי – פרורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה-

 בסיר לשים חלב, קמח תירס  ומלח, להביא לרתיחה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כעשר דקות עד להסמכה.
 להוסיף חמאה וגבינת פרמזן. להעביר לתבנית מרובעת מלבנית 30×20, לשטח ולהכניס לקירור במקרר כשעה.
לאחר קירור לחתוך לכ- 24 אצבעות באורך כ- 15 ס"מ.
 לערבב ביחד שמן זית, בזיליקום, פלפל שחור וגבינת פרמזן.
לטבול כל אצבע בתערובת השמן ואחר כך בפירורי הלחם המוזהבים.
 להניח על נייר אפייה ולאפות בחום של 180-200 מעלות למשך כ- 15 דקות.

IMG_4836

 

IMG_4850

IMG_4853

IMG_4849

 

כנסו לעוד מתכונים עם קמח תירס 

תגובות

תגובות