אורז עם ירקות

 

 

בפסח אני שמשתדלת להכין אוכל צבעוני מלא בירק ולהמנע ככל שניתן מאכילת מצות.

 

אורז בטעמים בשבילי הוא פתרון אידיאלי.

לתוך האורז משלבת ירקות שיש במקרר בתוספת בצל מטוגן וכרשה ויוצא מעדן.

 

שילבתי  גם קישוא מגורד וגזר וכמובן תוספת של עשבי תיבול לא מזיקה- חופן שמיר קצוץ או כל ירק אחר שאוהבים.

מנגולד או תרד משתלבים נפלא.

 

 

כוס וחצי אורז יסמין

בצל קטן קצוץ

15 ס"מ כרשה קצוצה

גזר קטן מגורד

קישוא קטן מגורד

חופן נדיב של שמיר קצוץ

מלח, פלפל

 

מניחים 1-2 כפות שמן בסיר ומחממים.

משלבים בצל וכרשה ומטגנים עד להזהבה קלה.

מוסיפים את הקישוא והגזר ומאדים עוד כ 2 דקות.

שוטפים את האורז היטב ומסננים.

מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים 3 כוסות מים.

מלח ופלפל .

מערבבים היטב ומשלבים שמיר קצוץ.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כעשרים וחמש דקות או עד שהאורז מוכן.

 

בתאבון 

זה טעים משביע ועושה טוב לבטן ולנשמה 🙂

 

עוד מאכלים טבעונים- צמחונים

תגובות

תגובות