אורז כתום – עדשים ודלורית

 

אורז כתום בשילוב של עדשים כתומות ודלורית.

תוספת מעניינת וקלה לארוחת צהריים, או כארוחה בפני עצמה.

קל ופשוט להכנה.

האורז יוצא מעודן וטעים והדלורית תורמת לעסיסיות ומתיקות עדינה .

 

 

 

המצרכים – 4 מנות

כוס וחצי אורז בסמטי

בצל קצוץ

שן שום

1/2 דלורית חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס עדשים כתומות

מלח, פלפל לפי טעם

קורט כמון

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

מעט שמן

 

 

שוטפים היטב את האורז והעדשים ומסננים.

בסיר טפלון בינוני מניחים 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את השום הכתוש והדלורית .

מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את האורז והעדשים.

משלבים את התבלינים ,מערבבים היטב. מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ מעל האורז.

לאחר שהאורז רותח מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 20-30 דקות.

 

 

 

 

בתאבון ! 

13639929_1143704152356273_553406672_o

 

כנסו למתכוני אורז נוספים

תגובות

תגובות